Over PavilionRex Tentenverhuur

Een tent (van Frans ‘tente’, Latijn ‘tendina’ van ‘tendere’ spannen) is een opgespannen onderkomen dat relatief eenvoudig is op te bouwen en af te breken. Kenmerkend is dus dat het een demonteerbaar en vervoerbaar verblijf is. In vroegere tijden was de tent het belangrijkste onderkomen. Het kamperen van nu refereert naar dit oergevoel. Kinderen bouwen vaak tenten om zich veilig te voelen. Spreekwoorden als ‘Je niet uit je tent laten lokken’, ‘Niet uit je tent komen’, ‘Je niet uit je tent laten halen’ en ‘Ergens je tent opslaan’ verwijzen hier ook naar.

Tenten voor feesten en evenementen
Tegenwoordig vervullen (stretch)tenten vooral een belangrijke rol bij feesten, waarbij alledaagse individuen zich ontpoppen tot sociale feestgangers.

De basis van een (stretch)tent is een vrij hoog dak dat steunt op tentpalen, zodat de feestvierders er gemakkelijk onder kunnen staan. Zo ontstaat een overdekte sfeervolle ruimte buiten. Een speciale soort feesttent is de stretchtent. Door de rekbaarheid van het doek kan het zich op vele verschillende manieren ontpoppen. Stretchtenten vervullen niet alleen een belangrijke rol bij feesten, maar ook bij andere bijzondere evenementen zoals bijvoorbeeld een bruiloft. Stretchtenten worden ook wel bedoeïenententen, flextenten of freeform tenten genoemd.

Premium kwaliteit en uitstraling
PavilionRex is de kroon op de ontwikkeling van brandveilige, lichte stretchtenten. Zij onderscheidt zich door de hoogste graad van brandvertraging (gecertificeerd door Centexbel klasse M1/M2/B1) en haar lage gewicht (360/460/760 gram per m2). Daardoor zijn de tenten veilig voor de gasten, maar ook eenvoudig op te zetten en op te ruimen waardoor de kosten van het opzetten en opruimen van de tent beperkt blijven.

De naam PavilionRex
Het eerste deel van de naam PavilionRex komt van het Engelse pavilion, dat verwijst naar een vrijstaand feestelijk verblijf bij een meer permanente woning; kortom een optimaal genieten van de beschikbare ruimte. Op basis daarvan is de pay-off van PavilionRex dan ook: Enjoy your space. ‘Pavilion’ stamt van het Latijnse papilio, dat zowel ‘vlinder’ als ‘tent’ betekent. De top van een kleurrijke tent lijkt op de uitgespreide vleugels van een vlinder. Verder is pavilion een vlindersoort. De vlinder symboliseert figuurlijk de ontpopping van het alledaagse naar een prachtige wereld buiten de cocon. Letterlijk illustreert ze de overgang van opgerold stretchdoek naar feestelijke stretchtent.

Het tweede deel van de naam PavilionRex ("Rex") verwijst naar het feit dat PavilionRex de koning onder de stretchtenten is.